Arhiva July, 2010

Episodul 10 – sezonul 2

Wednesday, July 28th, 2010

Ranger S02E10 – Centrul Regional de Ecologie Bacău from Marian Ionita on Vimeo.

O editie specifica perioadei de prohibitie. In primul subiect participam la o actiune de monitorizare pe lacul Racaciuni, ocazie cu care intalnim nelipsitele plase monofilament. In partea a doua ne bucuram de o dupamiaza linistita la Insula de Agrement, in mijlocul Bacaului, unde prindem stiuca – specia la care pescuitul este permis in aceasta perioada.

Episodul 9 – sezonul 2

Wednesday, July 28th, 2010

Ranger S02E09 – Centrul Regional de Ecologie Bacău from Marian Ionita on Vimeo.

Odata cu venirea primaverii incepe si sezonul competitional de pescuit sportiv. Prin intermediul acestui episod va invitam sa participati alaturi de noi la un concurs de pescuit organizat in Vrancea, In coada lacului Movileni. Din cei 34 de pescari prezenti, 20 sunt bacauani.

Episodul 8 – sezonul 2

Wednesday, July 28th, 2010

Ranger S02E08 – Centrul Regional de Ecologie Bacău from Marian Ionita on Vimeo.

La mijlocul lunii martie vom face un pescuit la oblete, de primavara, in fata uzinei de la Racova, iar pentru al doilea subiect vom ramane tot pe cursul raului Bistrita, pe lacul Garleni. O ocazie indeala de a explora insulele si canalele de pe acest lac cu ajutorul caiacelor.

Episodul 7 – sezonul 2

Wednesday, July 28th, 2010

Ranger S02E07 – Centrul Regional de Ecologie Bacău from Marian Ionita on Vimeo.

La cativa pasi de cartierul Nord, Lacul Bacau, arie de protectie speciala pentru pasari, ofera vizitatorilor o priveliste deosebita la inceputul primaverii, cand mii de pasari salbatice poposesc aici in drumul lor spre locurile de cuibarit din nordul continentului. Dupa ce in primul subiect vom face o excursie pe lac, in partea a doua vom fi alaturi de 300 de tineri in efortul de a curata acesta zona, de a planta rachita, ba chiar vom asista la salvarea unei lebede prinse in nailonul unei undite de pescuit.

Episodul 6 – sezonul 2

Wednesday, July 28th, 2010

Ranger S02E06 – Centrul Regional de Ecologie Bacău from Marian Ionita on Vimeo.

Lipsa patrulelor frecvente pe ariile naturale protejate favorizeaza toate problemele cu care acestea se confrunta: braconaj, deseuri, deranjarea speciilor de pasari in zone si perioade de iernare, hranire sau cuibarit. In prima parte a emisiunii vom derula o actiune de monitorizare in coada lacului Beresti, pentru ca in partea a doua sa ne mutam impreuna cu tinerii ecologisti de la CRE pe lacul Racaciuni. Aici vom curata zonele frecventate de catre pescari si vanatori.

Episodul 5 – sezonul 2

Wednesday, July 28th, 2010

Ranger S02E05 – Centrul Regional de Ecologie Bacău from Marian Ionita on Vimeo.

O iarna prelungita pune in dificultate si animalele salbatice. In acest episod vom avea ocazia sa intervenim pentru a salva viata unui pui de lebada de vara, slabit dupa 4 luni de inghet aproape permanent. In partea a doua a emisiunii vedem urmarile vanatorii desfasurate langa Lacul Racaciuni. Desi lacul este arie de protectie speciala pentru pasari, la marginea acestuia descoperim sute de cartuse de vanatoare si zeci de pasari salbatice ucise.

Episodul 4 – sezonul 2

Wednesday, July 28th, 2010

Ranger S02E04 – Centrul Regional de Ecologie Bacău from Marian Ionita on Vimeo.

O iarna bogata in zapada ofera oportunitatea de a petrece timp in mijlocul naturii. In prima parte a emisiunii vom merge la sanius, pe dealul Magura, alaturi de bacauani. Al doilea subiect este dedicat schiului, in statiunea montana Harghita Bai din apropierea localitatii Miercurea Ciuc.

Episodul 3 – sezonul 2

Wednesday, July 28th, 2010

Ranger S02E03 – Centrul Regional de Ecologie Bacău from Marian Ionita on Vimeo.

Emisiunea este dedicata faunei salbatice de pe cursul Bistritei, in apropierea Bacaului. Descoperim modalitati inedite de camuflare a operatorilor si infruntam frigul in mijlocul iernii pentru a obtine imagini cu pasarile acvatice. Finalul emisiunii aduce in fata obiectivelor una din cele mai rare si valoroase specii salbatice: vidra.

Episodul 2 – sezonul 2

Wednesday, July 28th, 2010

Ranger S02E02 – Centrul Regional de Ecologie Bacău from Marian Ionita on Vimeo.


O editie speciala a emisiunii, dedicata schiului alpin – sportul rege al Jocurilor Olimpice de Iarna. Cei pasionati si nu numai au prilejul sa afle nai multe despre conditiile de practicare a schiului in regiunea Tirol – una din cele mai populare destinatii turistice din Alpi.

Episodul 1 – sezonul 2

Wednesday, July 28th, 2010

Ranger S02E01 – Centrul Regional de Ecologie Bacău from Marian Ionita on Vimeo.

Episodul de debut al Sezonului 2 propune o actiune de monitorizare desfasurata pe aria naturala protejata Lacul Lilieci, ocazie pentru a observa fauna salbatica din aceasta zona, in perioada iernii. In partea a doua a emisiunii va invitam la o plimbare pe gheata, pe Lacul Racaciuni, prilej de intalnire cu braconierii, dar si ocazie de a admira rezultatele vanatorii la limita ariei naturale protejate.


 
Image 01 Image 01_  Image 02 Image 02_ Image 03 Image 03_ Image 04 Image 04_