Arhiva October, 2009

Episodul 21

Wednesday, October 21st, 2009

Ranger S01E21 – Centrul Regional de Ecologie Bacău from Marian Ionita on Vimeo.

O editie Ranger dedicata sfarsitului de vara – perioada concediilor pentru cei mai multi dintre noi. In prima parte veti urmari o partida de paintball. Partea a doua este dedicata sporturilor nautice, mai exact evenimentului organizat de catre Clubul Nautic Bacau la Insula de Agrement, cu ocazia zilei marinei.

Episodul 20

Wednesday, October 21st, 2009

Ranger S01E20 – Centrul Regional de Ecologie Bacău from Marian Ionita on Vimeo.

Emisune dedicata pescuitului sportiv, ca mod de recreere. Primul subiect prezinta Cupa Presei la Pescuit, organizata in 2009 de catre Gruparea de Jandarmi Mobila, iar cel de-al doilea este dedicat unei partide de pescuit in cel mai accesibil loc pentru bacauani: Insula de Agrement.

Episodul 19

Wednesday, October 21st, 2009

Ranger S01E19 – Centrul Regional de Ecologie Bacău from Marian Ionita on Vimeo.

O emisiune dinamica relevanta pentru efortul de combatere a braconajului pe Lacul Racaciuni. Ambele subiecte abordeaza doua actiuni de teren, din care prima derulata in parteneriat cu Inspectoratul de Jandarmi Judetean Bacau, iar cea de-a doua, de catre voluntarii ecologisti de la CRE.

Episodul 18

Wednesday, October 21st, 2009

Ranger S01E18 – Centrul Regional de Ecologie Bacău from Marian Ionita on Vimeo.

O emisiune care va propune pentru prima parte un atelier de confectionat muste artificiale si bineinteles testarea mustelor realizate pe apa Bistritei, iar in a doua parte o excursie in partea de vest a Judetului, chiar la limita Bacaului cu Harghita si Covasna. Pentru final, in premiera la Ranger, o surpriza culinara !

Episodul 17

Wednesday, October 21st, 2009

Ranger S01E17 – Centrul Regional de Ecologie Bacău from Marian Ionita on Vimeo.


Episodul este dedicat in intregime activitatilor de paza si monitorizare a ariilor naturale protejate. Va invit sa fiti alaturi de voluntarii ecologisti si jandarmi in actiuni de combatere a braconajului – principala amenintare la adresa faunei salbatice.

Episodul 16

Wednesday, October 21st, 2009

Ranger S01E16 – Centrul Regional de Ecologie Bacău from Marian Ionita on Vimeo.

O editie dedicata in intregime pescuitului sportiv pe lacurile de acumulare de pe Siret. In prima parte un pescuit la artificiale pe lacul Beresti-Sascut, iar in partea a doua capturi remarcabile de caras,dar si alte specii, pe lacul Movileni-Vrancea.

Episodul 15

Wednesday, October 21st, 2009

Ranger S01E15 – Centrul Regional de Ecologie Bacău from Marian Ionita on Vimeo.

Lebedele sunt unele din cele mai impresionante specii de pasari prezente pe lacurile de langa Bacau. In primul subiect al emisiunii vom vizita Lacul Beresti de pe Siret, unde cuibareste o familie de lebede de vara, pentru a afal mai multe despre aceste pasari. Al doilea subiect prezinta valea Bistritei – de la barajul Lilieci pana la Serbanesti, prin intermediul unei plimbari cu caiacul. Desi zonele prin care am trecut sunt in imediata apropiere a orasului ele sunt valorase prin diversitatea speciilor si habitatelor pe care le includ.

Episodul 14

Wednesday, October 21st, 2009

Ranger S01E14 – Centrul Regional de Ecologie Bacău from Marian Ionita on Vimeo.

O insula din mijlocul lacului Movileni a gazduit timp de trei zile o expeditie a CRE. Zona este inclusa in situl NATURA 2000 “Lunca Siretului Inferior” si prezinta o bogata diversitate a vietii salbatice. Pescarii pot prinde orice specie de peste din apele colinare si de ses, iar iubitorii de natura pot admira peisaje deosebite si numeroase specii de pasari.


 
Image 01 Image 01_  Image 02 Image 02_ Image 03 Image 03_ Image 04 Image 04_